25 Ekim 2013

"Paranormal Activity: İşaretliler" Fragmanı Yayınlandı!



En düşük bütçe ile en çok hasılat elde eden filmlerin başında gelen ve gösterime girdiği dönemde büyük yankı uyandıran Paranormal Activity serisine son eklenen film Paranormal Activity: İşaretliler'in ("Paranormal Activity: The Marked Ones") uluslararası fragmanı yayınlandı.


Amatör bir kamera, bir ev ve bir avuç oyuncu kadrosu ile izleyiciye korku dolu anlar yaşatan Paranormal Activity, 15.000 USD'lik bütçesine karşın, gösterildiği dönemde tüm dünyada 200 Milyon USD'lik bir gişeye ulaşarak yapımcılarının yüzünü bir hayli güldürmüştü. İşte bu korku odaklı serinin son filmi "İşaretliler" de izleyici tekrar korkutacağının sinyalini yayınladığı fragmanda gösteriyor.

Başrollerinde Richard Cabral, Carlos Pratts, Eddie J. Fernandez gibi isimlerin bulunduğu ve Christopher Landon tarafından yazıp yönetilen film ülkemizde Ocak 2014'te vizyona girecek.


İŞTE FİLMİN FRAGMANI

Paranormal Activity: İşaretliler




22 Ekim 2013

50. Altın Portakal Ödülleri Açıklandı!


50. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nin ödülleri, Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. "En iyi film" ödülü bu yıl "Cennetten Kovulmak" ve "Kusursuzlar" filmlerine gitti.


1963'ten bu güne her yıl düzenlenen Uluslararası Film Festivali'miz Altın Portakal, bu yılda renkli görüntülere sahne oldu. Altın Portakal'da "En İyi Film" ödülünü "Cennetten Kovulmak" ve "Kusursuzlar" filmleri aldı. "En İyi Erkek Oyuncu Ödülü", "Uzun Yol" filmindeki rolüyle Hakan Yufkacıgil'e giderken, "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"nün sahibi "Meryem" filmindeki performansı ile Zeynep Çamcı'nın oldu. "Kusursuzlar" filminin yönetmeni Ramin Matin ise "En İyi Yönetmen" ödülünü aldı.


Özge Özder ve Murat Han'ın sunduğu gecenin açılış konuşmasını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın yaptı. 




JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ 8 YAŞINDAKİ ROJİN'E VERİLDİ!

Gecede "Jüri Özel Ödülü", Cennetten Kovulmak filmindeki rolünde gösterdiği başarıdan dolayı, 8 yaşındaki Rojin Tekin'e verildi. Küçük oyuncunun sahnede göz yaşlarını tutamadığı görüldü. Avşar Film tarafından Tekin'e 5 bin TL para ödülü verildiği açıklandı.




TÜRKAN ŞORAY'A SAYGI!

Gecede "En İyi Erkek Oyuncu Ödülü"nü Hakan Yufkacıgil'e takdim eden Türkan Şoray'ın sahneye çıkarken zorlandığı gözlerden kaçmadı. Ayak sorunları sebebiyle sıkıntı çektiğini aktaran Türkan Şoray'ı salonda bulunanlar uzun süre alkışladı. Ödüller için yarışan yönetmenler için Şoray, "Çok yeni sinemacılar. Çok düşündük. En güzelini seçmek istedik. Benim ve hepimizin gönlü isterdi ki hepsini ödüllendirmek. Bu yıl olmasa da gelecek yıllar için bu ödül katılanlar için itici güç olacaktır" dedi. 


İŞTE ALTIN PORTAKAL ÖDÜLLERİNİ KAZANANLARIN LİSTESİ


*
En İyi Film: Cennetten Kovulmak ve Kusursuzlar

En İyi Film Jüri Özel Ödülü: Rojin Tekin (Cennetten Kovulmak )

En İyi İlk Film: Mavi Dalga (Zeynep Dadak ve Merve Kayan)

En İyi Yönetmen: Ramin Matin (Kusursuzlar)

Filmyön En İyi Yönetmen: Ramin Matin (Kusursuzlar)

En İyi Senaryo: Zeynep Dadak ve Merve Kayan (Mavi Dalga)

En İyi Müzik: Youki Yamamoto (Meryem)

En İyi Kadın Oyuncu: ZeynepÇamcı (Meryem)

En İyi Erkek Oyuncu: Hakan Yufkacıgil (Uzun Yol)

*

En İyi Görüntü Yönetmeni: Feza Çaldıran (Meryem)

En İyi Sanat Yönetmeni: Selda Çiçek (Kutsal Bir Gün)

En İyi Kurgu Ödülü: Çiçek Kahraman (Mavi Dalga)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Güllistan Acet (Cennetten Kovulmak)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Ahmet Özarslan (Uzun Yol)

Behlül Dal Jüri Özel Ödülü: Mavi Rink (Ömer Leventoğlu)

Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü: Meryem (Atalay Taşdiken)

*
En İyi Ulusal Uzun Metraj Film: Kutsal Bir Gün (Serdar Temizkan)

En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film: Tuhaf Kedicik (Ramon Zürcher)

Antalya Kent Konseyi Jürisi tarafından seçilen Seyirci Ödülü: Meryem (Atalay Taşdiken)

Uluslararası En İyi Uzun Metraj Film Ödülü: 36 (Newapol Thamrongrattanarit)

Uluslararası En İyi Uzun Metraj Film Akdeniz Üniversitesi Gençlik Jürisi Ödülü: Tuhaf Kedicik (Ramon Zürcher)

Ulusal En İyi Belgesel Film Ödülü: Fecira (Piran Baydemir) ve Tek Başına Dans (Birnur Pilavcı)

*
Ulusal En İyi Belgesel Film Jüri Özel Ödülü: Hay Way Zaman (Nezahat Gündoğan)

Ulusal En İyi İlk Belgesel Film Ödülü: Mustafa'nın Yaşam Zinciri (Doğu Akıncı)

BAKA Ulusal En İyi Kısa Film Ödülü: Karpuz Cenneti (Güllistan Acet) ve Patika (Onur Yağız)

Ulusal En İyi Kısa Film Jüri Özel Ödülü: Tornistan (Ayce Kartal)

Halkın Portakalı Ödülleri: Yansıma (Çapulcular Ekibi)


Kaynak: Acunn.com

10 Ekim 2013

Julian Assange Wikileaks filmi The Fifth Estate'e Karşı Çıktı!

Julian Assange The Fifth Estate filminde kendisini canlandıracak olan Benedict Cumberbatch'e filmde oynamasının doğru olmadığını anlatan bir mektup yazdı.


Bill Condon'un yönetmenliğini yaptığı The Fifth Estate filmi için Julian Assange oldukça rahatsız. Wikileaks ünlü editörü Julian Assange, Benedict Cumberbatch'e Ocak ayında yazdığı mektupta bir taraftan İngiliz aktörün oyunculuk yeteneğinden söz ederken, diğer taraftan da filmin kendisini karalamaya yönelik iki kitabın konusunu ele aldığı için filmde oynamaması gerektiğinden bahsetti. 

Assange, Wikileaks'ten paylaşılan mektubunda "Sizinle görüşmekten zevk alırdım. Ancak görüşmem kendim ve sevdiklerim için iyi olmayacak. Sizin iyi bir insan olduğunuzu biliyorum ama filmin iyi olduğunu düşünmüyorum. Sizinle buluşursam bu sefil filmi onaylamış olurum... 'The Fifth Estate' filmi, bana ve organizasyonuma karşı kan davası olan kişiler tarafından yazılan 2 zehirli kitaba dayanıyor... Kiralık silah gibi kullanılacaksınız... Bir aktör ve yaşayan bir canlının arasındaki bağın gelişimi önemlidir. Eğer bu rolü kabul ederseniz, halkın gözü önünde her zaman birbirimizle ilişkili olacağız. Yollarımız sonsuza kadar birbiriyle kesişecek" diye yazdı.

2013 yılının Ocak ayında Benedict Cumberbatch, role hazırlanmak için Assange ile buluşmak istemişti fakat Assange bu buluşmayı reddetmişti.

Filmin fragmanına buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: IMDB

9 Ekim 2013

Blue Jasmine, Hindistan'da Yasağa Takıldı!

Woody Allen'in son filmi Blue Jasmine, Hindistan Sağlık Bakanlığı'nın anti-sigara kampanyasına takıldı!


Gösterime girer girmez açılış rekorları kıran Blue Jasmine filmi, Hindistan sinemalarında uygulanan sigara karşıtı kampanya sebebiyle Hindistan'da yayınlanmayacak. Woody Allen, filmin yayınlanmamasına gerekçe olarak, filmin önemli bir parçası olmasa da sigaralı sahnelerde seyircinin dikkatinin, sigaranın hemen yanında beliren uyarıcı mesajlara gidebileceğini gösterdi. Dikkatleri dağıtmasını istemeyen Allen, filmi Hindistan'dan geri çekti.

Allen, kendisine sunulan özel sözleşmeleri geri çevirdi ve filmin tamamen orijinal haliyle gösterilmesini istedi. 

Cate Blanchette'in başrolde olduğu Blue Jasmine filminin konusunu ve fragmanını burada bulabilirsiniz.



3 Ekim 2013

Benim Dünyam'ın Beklenen Fragmanı Yayınlandı!

Sessizliğin Sese, Karanlığın Aydınlığa Dönüştüğü Film


Başrollerini Uğur Yücel ve Beren Saat’in üstlendiği, yılın beklenen filmi “Benim Dünyam” 25 Ekim’de vizyona giriyor. 1950’li yılların Büyükadası’nda, iki yaşındayken geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle hem kör hem sağır olan, bu nedenle hiçbir kavramı “bilmeyen”, çevresiyle tamamen uyumsuz bir çocuk olan Ela ile Ela’yı iyileştirebilmeye hayatını adayan Mahir Hoca’nın çarpıcı hikâyesini konu alan filmin afişi Emre Erdem tarafından hazırlandı.

Yazın ortasında kar yağdırdılar

Fragmanın yayınlanmasıyla birlikte büyük beğeni toplayan filmin çekimleri İstanbul ve Büyükada’da tamamlandı. Yaz aylarında çekilen filmin bir sahnesinde senaryo gereği kar yağdırıldı. Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü’nde gerçekleştirilen çekimlerde özel kar makineleri kullanıldı. Filmin afişinde de yer alan fotoğraf bu sahnede çekildi.

Kadrosuyla dikkat çekiyor

Ela ve Mahir Hoca'nın siyahtan beyaza giden sıra dışı, umut, azim ve fedakârlık hikayesi “Benim Dünyam” filminin kadrosunda Uğur Yücel ve Beren Saat’in yanı sıra Ayça Bingöl, Turgay Kantürk, Hazar Ergüçlü, Erdal Küçük Kömürcü ve Yasemin Conka gibi başarılı oyuncular rol alıyor. Çekimleri İstanbul ve Büyükada da tamamlanan filmde Beren Saat’in canlandırdığı Ela karakterinin çocukluğunu Melis Mutluç oynuyor.

Hint yapımı “Black” filminden uyarlanan “Benim Dünyam”ın uyarlama senaryosunu Uğraş Güneş yazdı.

“Herkesten farklı bir dünya”

8 yaşına kadar hayatla ilgili hiçbir şey bilmeden yaşayan Ela ile aynı durumdaki ablasını trajik bir biçimde yitirdikten sonra hayatını engellilere adayan Mahir Hoca’nın yollarının kesişmesiyle siyahtan beyaza giden bu yolculuğunda sadece bir kelimeye yer yoktur: İmkansız...


İŞTE FİLM FRAGMANI

Benim Dünyam



Kaynak: Sinemalar.com

2 Ekim 2013

Uzak İhtimal



"Uzak İhtimal" Film Yorumu


Mahmut Fazıl Coşkun'un yönetmenliğinde çekilen güzel Türk filmlerinden bir tanesi daha. Uzak İhtimal...

Bir müezzin, bir rahibe adayı ve bir sahaf gibi küçücük bir kadrodan oluşan kocaman film. Beypazarı'ndan kalkıp İstanbul'un en kozmopolit bölgelerinden biri olan Galata'ya gelen genç müezzin Musa ("Nadir Sarıbacak"), Tophane'deki yeni görev yeri olan Karabaş Camii'nde büyük bir heyecanla işe başlar. Kendisine Galata'da tahsis edilen müezzin lojmanında küçük imkanlarla yaşamaya başlar. Dairenin bulunduğu bina tam Galata'ya uygun, yüksek tavan, ahşap mobilyalardan oluşur ve sadelik ön plandadır. Tabi biraz mahrumiyet de...




Clara ise ("Görkem Yeltan") yine Galata'da bir kilisede genç rahibe adayıdır ve kendini dinine adamıştır. Annesi onu dünyaya getirirken hayata gözlerini yummuştur ancak kendisini hem doğurtan hem de bir anne şefkati ile büyüten rahibeyi annesi olarak görmüştür. Bu rahibe Clara'nın filmdeki çağlarında yatalak hastadır ve ölüm döşeğinde ona yine göz kulak olan, kendisine vefa borçlu olan Clara'dır.

Yakup ise kendinin kitaplara adamış, yüksek kültürlü, 60'larında bir sahaftır. O da Galata'dadır ve her ne kadar onlarca kitap arkadaşı gibi görünse de bariz şekilde yalnızdır. Yalnızlığına ilave en büyük derdi de akıbetini bilmediği kızını arayışıdır.




İşte bu üç kişinin hayatı farklı yaşamlardan ziyade farklı dinlerin de harmanlaştığı ve kaynaştığı Galata'da kesişir. Musa, çok etkilendiği Clara'ya yakınlaşmak ister, Yakup Musa'ya ağabeylik yapar, Clara da Musa'ya karşı duruşunda dini kültürle yetişmesinin de belki etkisiyle fazla farklılık göstermez. Unutmadan, aynı şekilde Musa da bir müezzin olması ve hiç bir kadınla bu yaşına kadar yakınlaşamaması sebebiyle, yaklaşma tarzı Clara gibi çekingen ve mesafelidir.

Filmin konusunu burada bırakarak biraz da filmin ta kendisi hakkında konuşalım. Reha Erdem ve Nuri Bilge Ceylan filmlerindeki etkiye benzer bir etki oluşabiliyor seyirci üzerinde. Durağanlık, az hareket, çok sessizlik ve tertemiz oyunculuklar...Her zaman tekrarladığım gibi, kimi izleyiciyi sıkacak derecede bir akışa sahip filmi güzel kılan en önemli faktör bence, iki dini detaylarına girmeden sanki dibine kadar aktarmış gibi ve dine derinden bağlı veya din için çalışan hatta dinle yaşayan insanların duygusal davranışlarında yine dinin önlerine koyduğu muhafazakarlık sebebiyle yaşadıkları mesafeli diyaloglar, hareketler ve mimikleri tüm çıplaklığı ve doğallığıyla yansıtabilmesidir. Ayrıca, iki insan nasıl olur da birbirlerini sevdikleri gün gibi açıkken neredeyse hiç konuşmadan bu sevgilerini devam ettirir, inanın bu filmde görebilirsiniz. 

Bana göre sade ama şahane oyunculuk sergileyen Nadir Sarıbacak ve Görkem Yeltan bu film ile dikkatleri üzerilerine çekmiş olmalılar. Görkem Yeltan'ın bu filmin senaristlerinden biri olduğunu da ayrıca hatırlatalım.

Gelelim filmin başarılarına. 28. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde ilk kez gösterilen film, bu festivalden  En İyi Senaryo, En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu ödülleri ile döndü. Bu festivalden daha öncesi ve daha önemlisi, dünya galasının yapıldığı Uluslararası Rotterdam Film Festivali'nde yaşandı. Film, festivalde ilk kez yarışmaya hak kazanan Türk filmi olduğu bu organizasyonda, Altın Kaplan Ödülü'nü paylaşan 3 filmden birisi oldu.

Sade, nezih, durağan gibi tabirlerle özetleyebileceğimiz bir tarza sahip Uzak İhtimal filmini, izleyebilecek herkese tavsiye ederim.

Bir Not: Filmde tek garibime giden yer Yakup'un Clara'yı takip ettiği sahnelerin filmin ruhu ile uymayacak şekilde, sanki bir dedektif filminden alınmış gibi olmasıydı. Biz Yakup'u durgun ama bir o kadar dolu karakteriyle tanırken, o kovalamacaya benzeyen sahne biraz iğreti durdu gibi.

İyi seyirler...



İŞTE FİLMİN FRAGMANI

Uzak İhtimal

The Hobbit :The Desolation of Smaug'un İlk Fragmanı!


The Hobbit : The Desolation of Smaug



Ne zamandır fragmanı bekleniyordu ve sonunda yayınlandı. The Hobbit: An Unexpected Journey - ( Hobbit: Beklenmedik Yolculuk ) filminin devam filmi olan The Hobbit : The Desolation of Smaug'un ilk fragmanı yayınlandı.

Peter Jackson'ın yönettiği filmde bu kez gelmiş geçmiş en iyi filmlerden biri olarak görülen Yüzüklerin Efendisi serisinin yakışıklı Elf'i Legolas ("Orlando Bloom") da yer alıyor. Filmdeki yeni oyunculardan bir diğeri de Lost dizisinin ünlü oyuncusu Evangeline Lilly. Lilly filmde bir Elf savaşçısını canlandıracak. 






Film ülkemizde 13 Aralık 2013'te vizyona girecek. Filmin fragmanını aşağıda bulabilirsiniz.



İŞTE FİLMİN FRAGMANI

The Hobbit : The Desolation of Smaug