5 Aralık 2008

Amores Perros - Paramparça Aşklar Ve Köpekler

Amores Perros - Paramparça Aşklar Ve Köpekler

Alejandro González Iñárritu...Parçalanan hikayeleri, darmadağın konuları, "nasıl olur da.." dedirterek birleştiren, kendine has tarzıyla hatırlanmış ve hatırlanacak belki de tek yönetmen.Bu filmi izlememiş kişilerin,bu filmden sonra yapılan 21 Gram ve Babel'i (Produced By Iñárritu) sevmesi gerek,eğer Paramparça Aşklar Ve Köpekler'i izlemek istiyorlarsa.


Kendimce, izlenmesi gereken film kategorisine rahatça girecek bir film.Özellikle yukarıda saydığım, Iñárritu'nun diğer filmlerini izlediyseniz bunu da lütfen izleyin.Film, hızlı başlayan temposunu giderek azaltan ancak sonunda, uyumaya yüz tutmuş izleyicisinin gözlerini fal taşı gibi açmasını sağlayan bir akışa sahip."Aşk" ve "Köpek" lafının filmle ne denli özdeşlecebileceğini, filmin içinde kolayca bulacaksınız.


Çekimlerde kullanılan teknik insanı filmin içine sokuyor bu da kameranın oyuncularla beraber hareket etmesinde yatıyor.Çekimlerin değişikliği kadar genç oyuncuların performansı da etkileyici.Özellikle başroldeki Gael García Bernal, bu film çekilirken 22 yaşında idi.

Sinemaseverlerin bu filmi seyretmeden önce "Çarpık İlişkilere", insanın "Doyumsuz İstekleri"ne, benim fazla abartılı bulmadığım ancak bazı kesimlerin müstehcen diye niteledikleri "İlişki" lere hazırlıklı olması gerekiyor.


Bir hatırlatma; özellikle filmdeki 2.senaryo gerçekten çok yavaş ama ben yine de tahammül etmelisiniz diyorum.Meksika, Brezilya,İspanya ve hatta Tokyo'da ödüller alan, 2000 Cannes ödüllü filmde yer alan oyuncular şöyledir:Emilio Echevarría, Gael García Bernal, Goya Toledo, Álvaro Guerrero, Vanessa Bauche.


Bir Soundtrack tavsiyesi de bu film için: Control Machete & Ely guerra - Amores Perros


Bir Not: 153 dk.lık bu filmin orjinal adı "AŞK KÖPEKLİKTİR" dir.



IMDB: 8.2 puan (Top 250/150)
Beyazperde: 8.9 puan
Yapım Yılı: 2000

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder