2 Aralık 2013

Tamam mıyız?


Çağan Irmak'ın son filmi "Tamam mıyız?" duygu yüklü hikayesiyle Türk izleyicisi ile buluştu. Film, Çağan Irmak'ın çoğu filminde hep aynı oyuncu kadrosu ile çalışma alışkanlığını bir kenara bıraktığını ve yepyeni ve genç bir kadro kurduğunu ilk bakışta belli ediyor. Aras Bulut İynemli ("İhsan") ve Deniz Celiloğlu ("Temmuz") filmin ana karakterleri. Bu iki genç adama, kötü adam rolünü hayranlıkla izlediğim Gürkan Uygun, usta oyuncular Sumru Yavrucuk, Zuhal Gencer Erkaya ve Kavak Yelleri dizisinden herkesin sevdiği Aslı Enver eşlik ediyor.


Film bedensel engeli ile hayata tutunmaya çalışan ancak zorlu koşullar ve anlayışsız babası sebebiyle bu durumdan bir hayli bıkmış olan İhsan'ın, çok varlıklı bir aileden gelmesine rağmen, gay olduğu için babası tarafından evden gönderilen, kendi hayatını özgürce yaşamak isteyen heykeltıraşımız Temmuz'un birlikte yaşadıklarını konu alıyor.

Temmuz, Beyoğlu'nda köpeği Prenses ile yaşadığı serkeş ve alkole bağımlı şekilde yaşarken, üzerine, sevgilisinden de ayrılması ile birlikte daha da buhrana sürüklenir. Ailesinden bir tek annesinin ilgilendiği Temmuz, günün küçük bir kısmında hiç üzerine düşmediği heykel ve çizimleri konusunda işler ile uğraşır. Tabi bu işi de aslında kendisi takip edemez, yakın arkadaşı Beste sayesinde işler ona paslanmaya çalışır ki bu da uzun sürmez ve hiçbir işi alamaz hale gelir. İhsan, dünyaya kolları ve bacaklar olmadan gelen, kenar mahallenin birinde yaşama tutunmaya çalışan engelli bir gençtir. Annesinin ona gösterdiği şefkatin milyonda biri babasında yoktur. İhsan'a, hayata neden geldiği için bile kin güden baba, İhsan'ı açık açık istememektedir. 



Bu iki genç, Temmuz'un arka arkaya İhsan'ı rüyasında görmeye başlaması ve üstüne üstlük bir gün parkta İhsan'ı görüp, "rüyamdaki kişi buydu" diyerek onunla tanışmasına kadar birbirleri ile tamamen zıt iki hayatı yaşayan ve daha önce hiç tanışmamış kişilerdir. Temmuz hayatındaki eksikliği İhsan ile tamamlar. İhsan da aynı duygularla Temmuz'a sarılır ve ilk defa bir kişiye gerçek bir ağabey demeye başlar.

İkilinin hikayesi bundan sonra daha da enteresan bir hal alacaktır. Birbirlerini tamamlayan bu iki genç yaşama tutunmak için zamanların büyük çoğunluğunu birlikte geçirmeye başlar.

Çağan Irmak kendini Türk Sinemasında fazlasıyla ispat etmiş bir yönetmen artık. Yapacağı filmler seyirci tarafından beklenir hale gelmiş. Bu kez yönetmenliğe ilave olarak bir de senaryosunu yazdığı filmi "Tamam mıyız?"da engelli insanların toplum içinde nasıl aşağılandığını izleyiciye tokat atarcasına izah ediyor. Ama filmindeki asıl mesaj, hayatın vazgeçilemeyecek kadar yaşamaya değer ve keyifli olduğudur. 

Ortalamanın biraz üzerinde bir puanı rahatlıkla hak eden filmi izlemenizi tavsiye ediyorum.

İyi seyirler...


İŞTE FİLMİN FRAGMANI

Tamam mıyız?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder