14 Temmuz 2013

The Hobbit: An Unexpected Journey - ( Hobbit: Beklenmedik Yolculuk )



Bu Peter Jackson'u seviyorum arkadaş! 

Yüzüklerin Efendisi (LoTR) üçlemesinde çok keyif almıştık. Benim şahsen efsane filmlerim arasındadır kendisi. Ancak LoTR döneminden sonra benzeri hiçbir filmin gelmemesi daha doğrusu gelse de onun gibi tatmin etmemesi içimizde uhde olarak kaldı. Hep LoTR'yi anımsayıp iç çektik.

Peter Jackson sanırım izleyiciye yeni birkaç yıl ve yeni üç film sunmak için işe kalkıştı. Ben açıkcası The Hobbit: An Unexpected Journey - ( Hobbit: Beklenmedik Yolculuk ) filmini çok araştırmadan, LoTR'nin etkisi ve izleyici kitlesinin çokluğundan yararlanmak amacıyla çekilmiş olan, Hobbit'lerin şehri Shire'da geçen sıkıcı bir filmdir diye düşünmüştüm. Ve bu düşüncem tamamen yanlış çıtı, bunu anladım. Bu kez tersine bir seri olarak başlayan filmde, Frodo'nun amcası Bilbo'nun maceralarını izliyoruz. Gandalf'ın önderliğinde, ejderha Smaug tarafından toprakları ele geçirilen Thorin ve 13 kişilik (cücelik) takımın Erebor'u Smaug'un elinden almak için yola çıkarlar. Grubun 14.sü'de tahmin edeceğiniz şekilde Bilbo'dur.

Film, LoTR serisindeki gibi yine çok iyi aksiyon sahneleri ve yüksek görsel şölen sunuyor. Filmi izledikten sonra, araştırma yapmadan zaten serinin devam filmi gelir düşüncesi izleyicide net şekilde oluşuyor. Zaten devamı da resmi olarak yayınlandı. The Hobbit : The Desolation of Smaug filmi 13 Aralık 2013'te sinemalarda.

Filmi yüksek çözünürlükte izlemenizi tavsiye ederim. 

Filmin IMDB puanı da ciddi şekilde yüksek ve tam 8.1'dir. 

İyi seyirler...



İŞTE FİLMİN FRAGMANI

The Hobbit: An Unexpected Journey - ( Hobbit: Beklenmedik Yolculuk )





1 yorum: