3 Şubat 2014

"Transformers 4: Kayıp Çağ"ın İlk Fragmanı Yayınlandı!

Amerika'nın ünlü futbol etkinliği Super Bowl'da ilk kez görücüye çıkan Transformers 4: Kayıp Çağ ("Transformers 4: Age of Extinction") hayranlarına kısa da olsa filmle ilgili heyecan dolu aksiyon sahneleri sunuyor.


Daha önceki Transformers seri filmlerini de hatırlayacak olursak, fragmana bakar bakmaz bunun kesinlikle bir Michael Bay filmi olduğu anlAşılıyor. Sevilir ya da sevilmez ama bu kesinlikle onun filmi! Kadro değişmiş, Autobot'ların yerini tabiri caizse Dinobotlar (!) almış ve sahnelerde fantezi nirvanasına ulaşılmış gibi görünse de, vizyona girer girmez hayranları, filme gişede yeni bir rekor sunacak gibi görünüyor.



Las Vegas'taki elektronik fuarında (CES) Samsung Curve TV'yi tanıtırken yaşadığı 'prompter faciası' ile açıkça rezil olan ve doğaçlama iki kelimeyi bir araya getiremeyen Michael Bay, bildiği iş olan fantastik aksiyon filmlerine konu geldiğinde bambaşka bir adam oluyor. Ne kadar yorum yaparsak yapalım, Bay'in sadece Transformers filmleri ile elde ettiği gişelere ve başarıya bir göz atalım:


  • 2007'deki ilk film "Transformers" gişede tam 700 milyon USD elde etti.
  • 2009'daki ikinci film "Transformers: Revenge of the Fallen" bana göre yine yüksek ama beklenenden düşük olarak lokalde 400 milyon, diğer ülkelerde de 430 milyon ile toplamda 830 milyon USD gişe elde etti.
  • 2011'deki üçüncü film "Transformers: Dark of the Moon" dünya genelinde 1.1 milyar USD gişe kaptı. Dahası, gösterime girdiği dönemde gelmiş geçmiş en iyi 5. açılışa imza attı.

Kısacası, Michael Bay, üç Transformers filmi ile 2.6 milyar USD'lık bir başarının tartışmasız lideri. Yeni film ne getirir bilinmez ama kanımca 1.5 milyar USD gişeye şimdiden göz kırpıyor. 



Filmin, sıradaki başarısını riske sokabilecek tek şey belki de oyuncu kadrosunun baştan aşağı değişmiş olması. İlk üç filmle adeta özdeşleşen Shia LaBeouf (bilinen rolüyle "Sam Witwicky") bu kez yerini, adını başta The Fighter, Prisoner, Max Payne ve daha nice yapımdan hatırlayacağımız usta oyuncu Mark Wahlberg'e bırakmış.İlk iki serinin güzel yıldızı Megan Fox'un yokluğunu ise bu filmde Nicola Peltz ile giderme çabası bakalım tutacak mı? İşte bu farklı yüzler, seri filmlerdeki oyunculara alışmış film fanatiklerini ne yönde etkiler, göreceğiz.

Özetle, Optimus Prime'ın bir Dinobot'un tepesinde elinde kılıçla enteresan sahnelere daldığını görebildiğimiz fragmanı seyrinize sunmanın vakti geldi.

İyi seyirler...


İŞTE FİLMİN FRAGMANI

Transformers 4: Kayıp Çağ ("Transformers 4: Age of Extinction")

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder