10 Eylül 2013

Hanna



Ünlü Atonement filminin usta yönetmeni Joe Wright tarafından çekilen film Hanna, ajan babası Erik ("Eric Bana") tarafından Kuzey Kutbuna çok yakın bir noktada tamamen doğal hayat sürerek, katı bir dövüş ve bilim eğitimi verilen Hanna'nın ("Saoirse Ronan"), ailesinin başına gelenlerden sorumlu tuttuğu Marissa Wiegler'dan ("Cate Blanchett") intikam almak için nasıl bir seri katile dönüştüğünü konu alıyor. 

Çok güçlü bir kadroya sahip filmde özellikle filmin ilk yarısı çok iyi, ikinci yarısı ise alışıla gelmiş olarak adlandırılabilir. Filmin ilk yarısında, Hanna'nın karla kaplı kuzeyin o müthiş görselleri altında aldığı eğitim insanı ekrana odaklıyor. Her gün, amacına kilitlenmiş bir  kişinin nasıl geliştiğini zevkle izliyoruz. Okulda alınacak eğitimlerin çok daha fazlasını, doğal ortamda babası tarafından alan Hanna, ilgiyi filmin ilk yarısında doruğa çıkarıyor. Ardından, Marissa Wiegler tarafından göz altında alınan Hanna'nın, filmin bu bölümünde de güzel aksiyon sahneleri sunduğunu kabul edelim. Film müziklerinin de tamamen aksiyon sahnelerine yönelik geliştiği filmin ikinci yarısı ise tamamen sıradan senaryo örneği. Başına gelenleri sorgulamaya başlaması ile birlikte Hanna'nın, filmin devamında nelerle karşılaşacağını kestirmek çok da zor değil. Bu da güzel aksiyon ve gerilim sahneleri olsa da, izleyicinin filme olan bağlılığını azaltıyor. Hanna'nın, geçmişini sorguladığı anlarda, The Bourne serisinin ilk filmini hatırlatan sahneler geliyor karşımıza ki orada Matt Damon'un başına geçmişte neler geldiğini en azından flashback'lerle izleyiciye hatırlatıyorlardı. Hanna'da ise basit bir kaza ve suikast sahnesi var, bundan sonrası ise sadece sözlerle geçiştiriliyor. Klasik olacak olsa da yine bir flashback bekliyordum açıkçası.

Kadro çok sağlam olmasına karşın yüksek bir performans görememek de insanı düşündürüyor. Hayran olduğum oyuncu Cate Blanchett'in bundan daha iyi senaryo ve oyunculuklarda Allah'tan izlemişiz. Bu arada, Saoirse Ronan'ın bu yaşta gösterdiği başarılı oyunculuk parmak ısırtıyor. Yakın gelecekte hem güzelliğiyle hem de aksiyon filmlerine yatkınlığıyla adından sıkça bahsettireceğe benziyor.

6.9'luk Imdb puanı ile birlikte Hanna, izleyiciye eğlenceli ve aksiyonlu bir 100 dakika sunuyor. İzlemesi kesinlikle keyifli ancak asla çok iyi filmler listesine giremeyecek olan Hanna'nın fragmanı ile sizleri başbaşa bırakıyorum.

İyi seyirler..




İŞTE FİLMİN FRAGMANI

Hanna

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder