4 Ağustos 2013

Beş Vakit



Çanakkale'nin küçük bir köyünde, zamanın ezan sesiyle beş vakte bölündüğü ve günün de bu vakitlere göre yaşandığı, ebeveynler ve çocuklar arasındaki ilişkilerin çok berrak şekilde anlatıldığı, bunu yaparken de izleyiciye büyük sürprizler yapmadan, kıvamında ve yerinde oyunculuklarla hepimizin bir şekilde şahit olduğu daha doğrusu yabancılık çekmediği bir konu olan 'çocukların sevgisiz büyütülmesi ve bir kardeşin diğer kardeşe oranla daha fazla sevildiği yaşamları' çok gerçekçi şekilde sunuyor Beş Vakit. 

Reha Erdem yönetmenliğinde, kamera ve ışıkların kanımca çok profesyonelce kullanıldığı, çocuk oyuncuların tertemiz oynadığı ve müziklerin de hoşnutluğu ile izlenmesi gereken Türk filmleri içinde kendine rahatça yer buluyor Beş Vakit. 2006 yılında gösterime giren film, Altın Koza'dan En İyi Film ödülüyle ayrılmıştır. 

Filmi etkileyici kılan şeylerden birisi de köy yaşantısının klasik tarzda anlatılmadan, gerçekte neyse o şekilde anlatıldığıdır. Aslında köylerde de sevgisizlik, çarpık fikirler ve anne-babaların atalarından gördükleri sevgisizliğin çocuklara yansıtması ve bu sebeple çocuklarda yaşanan kopukluk ayan beyan hissediliyor. 

Film çok dingin ilerlediği için bazı izleyiciyi sıkabilir belki, ancak sabırla izlendiği takdirde, çekimdeki incelikler, oyunculuklardaki saflık ve samimiyet hemen dikkatleri çekecektir. 

Üç çocuk, üç aile, bir köy ve 5 Vakit...

İyi seyirler...


İŞTE FİLMİN FRAGMANI

Beş Vakit



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder