21 Temmuz 2013

Django Unchained - ( Zincirsiz )



Quentin Tarantino'dan harika bir film daha! 

Amerika'da köle ticaretinin yaygın olduğu iç savaştan önceki yıllarda, bir köle olan Django ("Jamie Foxx") kendisi ve eşine ve hatta diğer kölelere çiftliklerinde çalıştıkları dönemde büyük eziyetler eden Brittle Kardeşleri bulmak ve intikam almak amacıyla yollara düşer. Django'nun yolu bir ödül avcısı olan Dr. King Schultz ("Christoph Waltz") ile kesişir. İkisinin de amacı aynıdır ve Django Schultz ile Brittle Kardeşler'den intikamını alır. Ancak ikili iyi anlaşırlar ve ödül avı konusunda birlikte yola devam ederler. Django'nun tek hedefi ise köle ticareti sebebiyle ayrı düştüğü eşi Broomhilda'ya ("Kerry Washington") kavuşmaktır. Ancak bu o kadar kolay değildir. Çünkü Broomhilda'ya ulaşmak için Candyland'in sahibi, zengin ve hatta kölelerine ırkçı yaklaşımlarıyla tanınan Calvin Candie ("Leonardo DiCaprio") ile sahte bir ticaret yapmaları gerekecektir. Zaten aksiyon da bundan sonra başlar. Çünkü Calvin Candie oyunu anlar ve olanlar olur.

Tarantino, bu kez daha ciddi bir çalışmaya imza atmış. Film ciddi anlamda insanı hem heyecanlandırıyor, hem de eğlendiriyor. Tarantino'ya özgü hale gelen kan sahneleri yine bolca mevcut ancak bu kez daha gerçekçi ve profesyonel. Kendisini de çok kısa bir süreliğine filme sokması minik bir sürpriz olmuş. Başroldeki Jamie Foxx'un bu role atanması, hani böyle "cuk" diye oturmak tabirini hatırlatıyor. Sanki bu rol belli olduğunda oyuncu seçmelerine gerek kalmayacakmış da akla tek Jamie Foxx gelecekmiş gibi. 

Yardımcı Erkek Christoph Waltz de rolünün hakkını çok iyi vermiş. Filmin başlarında kasaba şerifi ile yaşadıklarının öncesi ve sonrasında konuşmaları çok ustaca. Leonardo DiCaprio'yu anlatmaya gerek yok zaten, kötü adamı ciddi anlamda iyi oynamış. 

Benim filmde en çok beğendiğim yerler, yukarıda saydığım sebepler ana sebep olmakla beraber, filmin tam bir Western tarzda görseller içermesi, müziklerin çok iyi olması ve film girişinde oyuncu ve yönetmen bilgilerinde akan yazıların fontlarının bile o dönemi yansıtmasıdır. Bu kısım çok zekice düşünülmüş ve sanki o yıllarda çekilen bir filmi izliyormuşsunuz havası veriyor. 

Silahlı sahnelerin çok iyi olduğu ve kesinlikle izlemesi çok keyifli olan bu filmin IMDB puanı tam 8.5'tur ve en iyiler arasında 51. sıradadır.

İyi seyirler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder