9 Temmuz 2013

The Hunger Games ( Açlık Oyunları )





Kuraklıklar ve yangınlarının etkisiyle darmadağın olan bir ülke, Panem adı altında yeni baştan kurulur ve 12 adet alt eyalete ayrılır. Zenginlik içinde yaşayan topluluk, sefaletle boğuşan, yemek bulabilmek için yasak bölgelerde avlanan ve hatta bu uğurda ölen insanların yaşadığı eyaletlerinin her birinden sözde anma töreni adı altında ama gerçekte eğlence amacıyla 2'şer kişi seçerek hayatta tek kişi kalana kadar sürecek bir ölüm oyunu düzenlemektedir. Başrolde karşımıza çıkan Jennifer Lawrence ("Katniss"), yaşça kendisinden küçük kız kardeşinin seçildiği bu oyun için kardeşinin yerine gönüllü olur. Eyaletinden seçilen bir diğer oyuncu ile Josh Hutcherson ("Peeta") turnuvanın yapılacağı şehre yol alırlar.

Açlık Oyunu boyunca türlü aksiyon ve macera ile karşılaşan ikiliyi zengin sosyete çok sever ve aralarında ortaya çıktığı düşünülen (!) aşk, ilgilerini bir hayli çeker. Sadece fiziki gücün önemli olmadığını, aksine sabır, sükunet ve soğuk kanlı olmanın da bir hayli önemli olduğunu gösteren Katniss, oyunu kuralına göre oynar. Yarışmayı canlı izleyen tüm zengin ve fakir halka, öldürmenin doğru bir şey olmadığını anlatmaya çalışır.

Gary Ross'un yönetmenliği yaptığı filmin IMDB puanı 7.2'dir. Puanını tam olarak hakeden bu filmi, aksiyon tazr film sevenlere tavsiye ederim.

Olumsuz yorumum: Baştan aşağı yapay zeka ile kurulmuş oyun alanında, özellikle yöneticilerin oyuna müdahale ettikleri yerlerden birinde tak diye yırtıcı hayvanları ortaya çıkarmaları biraz abartı geldi bana. Tamam, yapay zeka ile hayvanları modelle ama gerçek canlı haline getirme. Oyuncuları hayvan simülasyonu ile korkut ama gerçekten saldırtma.


İŞTE FİLMİN FRAGMANI



The Hunger Games - ( Açlık Oyunları )



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder