10 Temmuz 2013

The Perks of Being a Wallflower - ( Saksı Olmanın Faydaları )




Tek kelimeyle son yıllarda izlediğim en iyi gençlik filmi!

Evet, Saksı Olmanın Faydaları ("The Perks of Being a Wallflower"), ergen lise filmlerinden bence çok uzak, büyümüş de küçülmüş Charlie'nin ("Logan Lerman") çömez olarak geldiği okulda, içine kapanık dünyasını bir hayli açacak olan üst sınıflardan iki üvey kardeş ile yaşadıklarını anlatan çok güzel bir gençlik filmi. 

Geldiği ilk günden beri üst dönemlerin baskısı altında sakin kalan Charlie, olgun olduğu kadar zekidir de. Tüm sınıfın cevabını bilmediği soruları o çoktan sessizce kağıdına yazar. Ancak Charlie, yeterince sakin yaşantısını çatlak üvey kardeşler Patrick ("Ezra Miller") ve Sam ("Emma Watson")'in temposu sebebiyle aksiyon ve eğlenceye bırakmak zorunda kalır. Charlie, bu tempo içinde bence çok başarılı bir oyuncu haline gelmiş olan Emma Watson'a da ilgi duymaya başlar. 

Klasik gençlik filmlerindeki seks dürtüsünü hiç ama hiç taşımayan filme bu sebeple gidenler yanılır. Hatta aksine filmde gey ilişkilere de trajik temaslar yapılmaktadır. Bundan sonrası izleyiciye kalsın :)


Yönetmenliğini, senaryosunu da yazan Stephen Chbosky'in yaptığı film dram ve komediyi çok güzel işliyor. Son olarak filmin IMDB puanına da dikkat çekmek isterim. Puanı tam 8.1!

İyi seyirler...

Dipnot: Başroldeki başarılı genç oyuncu Logan Lerman'ı sizlere çok sevdiğim bir film olan The Butterfly Effect'ten hatırlayanların çıkacağına emin olduğum bir resmini, "aaa bu çocukmuymuş bu" dedirtirim belki diye sayfanın en altında veriyorum ;)



İŞTE FİLMİN FRAGMANI

The Perks of Being a Wallflower - ( Saksı Olmanın Faydaları )

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder