18 Temmuz 2013

Silver Linings Playbook - ( Umut Işığım )



Oyunculuklarını çok beğendiğim Jennifer Lawrance ve Bradley Cooper'ın başrollerini paylaştığı Silver Linings Playbook ("Umut Işığım"), Matthew Quick'in aynı adlı kitabından uyarlanmış romantik komedi tarzı güzel bir film. Başrol oyuncularına tecrübeli otuncu Robert De Niro da eşlik ediyor.

Pat ("Bradley Cooper") eski bir öğretmendir ve öfkesini kontrol edemediği bir olayda mahkemenin verdiği bir kararla 8 aylığına rehabilite edilmesi için bir merkeze gönderilir. Buradan ayrıldıktan sonra tek amacı eşi Nikki ile arasını düzeltmek ve kendinin artık düzgün bir adam olduğunu ispat etmek olan Pat, ailesinin yanında yaşamaya başlar ve işleri yoluna koymak için çaba sarf etmeye başlar. Pat, bir dostunun davet ettiği akşam yemeğinde kendisi gibi sorunlu bir hayat yaşayan Tiffany ("Jennifer Lawrance") ile tanışır. Eşini geri kazanma konusunda da yardımını alabileceğini düşündüğü Tiffany ile arkadaşlık kuran Pat'in hayatı bundan sonra farklı bir hal alır.

Filmi güzel kılan noktalardan biri de, birbirlerine deli gibi aşık, mutlu mesut sıradan çiftler yerine birbirlerini devamlı iğneleyen ve ilişkileri uyumsuz gibi görünen bir çifti konu almasıdır. Bu durum sıradanlıktan biraz olsun uzaklaştırıyor izleyiciyi. Bir iyi konu da Robert De Niro ne zamandır fazla göz önüne çıkmıyordu. Yine çok güzel oynamış. Bir de komedi filmlerinin efsane isimlerinden Chris Tucker'ı da az da olsa beyaz perdede görebilmek insanı mutlu ediyor.

Geneli itibariyle çok beğendiğim bu filmi izlemenizi öneririm.

Yönetmenliğini David O. Russell'ın yaptığı 2012 yapımı filmin IMDB puanı benzer tarz filmlere göre oldukça yüksektir ve 7.9'dur. Bu film sayesinde Jennifer Lawrance 2013 Oscar Ödüllerinde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştır. Film sadece bu ödülle kalmamış, içinde Oscar ve Altın Küre'nin de bulunduğu birçok organizasyonda 75  kez ödüllere aday gösterilmiş ve bu adaylıklardan 57 tanesinden ödülle dönmüştür.

İyi seyirler...



İŞTE FİLMİN FRAGMANI

Silver Linings Playbook - ( Umut Işığım )



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder